In 2025 moeten alles vrachtauto’s en bestelbusjes binnen de zero-emissie zone van een stad emissievrij aangedreven zijn. Bevoorrading van winkels en horeca mag dan alleen in gebieden met een zero-emissie voertuig plaatsvinden. Dit is onlangs afgesproken in het Klimaatakkoord dat mede door Transport Logistiek Nederland (TLN) is ondertekend.

Stadslogistiek zal komende jaren veranderen. Onder andere met de inzet van zero-emissie zones, lichte elektrische voertuigen en stadshubs. In samenwerking met Vlot Logistics en BeLo Logistiek is het initiatief Hub010 opgezet, met als doel minder stedelijke transportbewegingen, minder uitstoot en een veilige omgeving!

De oplossing voor uw organisatie

Hub010 zal in Rotterdam verschillende diensten aanbieden om stedelijke transport en logistiek te verbeteren. Met een HUB aan de stadsrand van Rotterdam, is het mogelijk om met zero-emissie voertuigen de stad te bevoorraden. Of het nu gaat om een klein pakket voor de retail of een volle levering voor op de bouwplaats op de 4e verdieping, met de diverse voertuigen is er voor elk project een passende oplossing!

Bent u actief in de bouwnijverheid, installatietechniek, bouwmaterialengroothandel, industrie of de retail/detailhandel en wilt u uw goederen duurzaam en efficiënt binnenstedelijk laten vervoeren? Wij denken graag met u mee voor een passende logistieke oplossing! Alleen samen zorgen wij voor minder transportbewegingen en een gezonde leefomgeving!

Hub010 biedt u de volgende diensten:

 • Op- en overslag
 • Logistiek dienstverlening
 • Zero-emissie transport
 • Logistieke coördinatie (bouwlogistiek)
 • Opstelplaats vrachtwagens
 • Prefabricage

Gratis whitepaper: 7 tips voor efficiënte bouwlogistiek

Bouwlogistiek

In Rotterdam rijden dagelijks 9,9% bestelbusjes en 1,3% vrachtwagens. De overige 88,2% zijn personenvoertuigen die deel uitmaken van het verkeer.

Voor de bouw geldt dat er in steden 85% van de zendingen met bestelbusjes worden geleverd. Het aantal kilometers dat bouwmaterialen aflegt is 45% maximaal 50 kilometer. In steden is bouw gerelateerd transport 20 tot 25 % uitgaand, 40 tot 50% inkomend en 25% wordt weer afgeleverd binnen de stad.

Hub010 ligt strategisch gelegen aan de emissievrije zone van Rotterdam. In 10 minuten zit je vanaf de HUB aan de Bijlstraat in Rotterdam-Zuid in hartje centrum van Rotterdam. Op deze HUB is het mogelijk om bouwmaterieel op te slaan en Just-In-Time af te leveren op de bouwplaatsen.

Voordelen van een magazijn aan de rand van de stad:

 • Opslag – uitpakken – installeren – retouren
 • Prefabricage
 • Leveringen vanuit de HUB naar (bouw)project op afroep
 • Overslagpunt voor volume leveringen en fijnmazig afleveren in de binnenstad
 • Opstelplaats vrachtwagens

Binnenstedelijk bouwen wordt steeds lastiger. Er is weinig ruimte, het is druk in de stad en er zijn veel transportbewegingen van en naar de bouwplaats.

BeLo Logistiek biedt u de mogelijkheid om uw bouwproject in goede banen te leiden. Dit kan door het gebruikmaken van runners op de bouwplaats, prefabricage op de bouwhub en goede logistieke coördinatie door het gebruik van slimme software. Alle leveringen naar de bouwplaats gebeurt emissievrij met de elektrische bakwagen en vrachtwagen met kraan van Vlot Logistics.

Samenwerking

Vlot Logistics bestaat al 125 jaar en biedt een breed pakket dienstverlening op het gebied van opslag, distributie en transport. Met vier 100% elektrische vrachtauto’s zijn ze één van de pioniers op het gebied van elektrisch vrachtvervoer. Hun nieuwste aanwinst is een 100% elektrische kraanwagen voor bouwtransport. Daarnaast is Vlot Logistics een van de deelnemers aan een landelijke proef met waterstofvrachtauto’s.

BeLo Logistiek is een jong, snelgroeiende organisatie met als doel bouwlogistiek beter en efficiënter te organiseren. Dat is het specialisme van BeLo Logistiek.

Naast Bouwlogistiek beschikt BeLo Logistiek over trekker-combinaties in het middensegment met een maximum laadvermogen van 7 ton. Met de vervoersmiddelen, die rijden op CNG (Compressed Natural Gas), ofwel aardgas onder hoge druk, transporteren zij machines en materialen op een zo duurzaam mogelijke manier.

Wilt u weten wat wij voor uw project kunnen betekenen? Neem contact op via: info@hub010.nl of 085 – 053 2710

    Neem contact op              Gratis whitepaper: 7 tips voor efficiënte bouwlogistiek